Iată că am dat startul acțiunilor din cadrul proiectului „Cioc. Cioc. Cine este? ONG”.

În luna August am derulat 2 sesiuni de instruire în vederea formării viitorilor promotori ai societății civile. Sesiunile au făcut referire la Societatea civilă și sectorul ONG, precum și la Metode și tehnici de prezentare și au avut loc în intervalele 3-4 august 2015 și 13-14 august 2015 la Iași.

Cei 36 de participanți s-au delectat cu informații despre ce înseamnă societatea civilă, ce este un ONG, cum putem acționa în societate, ce schimbări importante au produs în istorie organizațiile cetățenești. Au fost prezentate date, statistici, clasificări și studii de caz, s-a lucrat individual și în echipă, s-a râs mult, s-a apelat la creativitatea și imaginația participanților, s-au servit cafeluțe și pișcoturi, iar cei prezenți au vorbit despre realizările ONG-urilor pe care le reprezintă.

Pentru că instruirea nu ar avea sens fără practică, urmează în perioada Septembrie – Decembrie 2015, să organizăm sesiuni de informare cu elevii, sesiuni coordonate de cei 36 de Promotori ai societății civile. Le-am pregătit elevilor multe surprinze, printre care un concurs de eseuri prin care să răsplătim cei mai buni „scriitori comunitari”.

Impărtășim cu dumneavostră câteva dintre impresiile participanților la instruire:

„Curs interesant, antrenant care m-a învățat să-mi depășesc limitele.”

„Sesiunea de instruire m-a făcut să învăț mai multe despre vorbitul în public, mi-a trezit interesul, exercițiile m-au dezinhibat, am învățat lucruri noi, și nu în ultimul rând am descoperit oameni noi minunați.”

„Totul a fost la superlativ.”

„Au fost două zile foarte plăcute cu oameni de calitate de la care am învățat diverse lucruri; m-am simțit bine și mă simt pregătită pentru derularea celor 10 ore de prezentare.”

„Trainerul foarte bine pregătit, a reușit cu ușurință să-și deruleze activitățile. Activități interactive, organizate.”

„Mă bucur că am putut participa la această sesiune de instruire. Felicitări Crinei și întregii echipe Corona! Am plecat cu foarte multe lucruri învățate.”

INSTRUIRE PROMOTORI AI SOCIETĂȚII CIVILE