EXEMPLU: „Un sat, un copil!” – Premiul I la Secţiunea Educaţie, Învăţământ, Cercetare în cadrul Galei Societății Civile din România 2015.

Fundaţia Inima de Copil a iniţiat în 2014 un program de burse speciale, susţinut integral de BRD Groupe Société Générale. S-au selectat şi susţinut 40 de copii cu rezultate excepţionale din judeţul Galaţi, copii ce provin din familii sărace. Fiecare comună a fost încurajată să propună pentru acest program cel puţin un copil şi să menţină viu interesul localnicilor pentru evoluţia să. Proiectul „ Un sat, Un copil” face parte din programul de îmbunătăţire a accesului copiilor la educaţie şi prevenire a abandonului şcolar şi familial.

Motivele iniţierii proiectului sunt dificultăţile cu care se confruntă copiii din judeţul Galaţi ce vin din familii la limita sau chiar sub pragul sărăciei, ceea ce are un impact major asupra calităţii vieţii lor şi a viitorului lor în procesul educativ, indiferent dacă unii dintre aceşti copii au un potenţial şi o motivaţie excepţionale pentru a excela la şcoală.