EXEMPLU: „Grija pentru Copii” – Premiul pentru Impact în cadrul Galei Societăţii Civile din România 2015.

În 2014, Organizaţia „Salvaţi Copiii România”, alături de Dorna, a dotat 31 de maternităţi şi secţii de neonatologie cu echipamente performanţe necesare supravieţuirii bebeluşilor născuţi prematur. Astfel, cu ajutorul echipamentelor donate, 3.752 de bebeluşi au fost ajutaţi să trăiască.

Campania de reducere a mortalităţii infantile, a plecat de la statistică cutremurătoare conform căreia România se află pe primul lor între ţările Uniunii Europene, cu cea mai ridicată rată de copii care mor înainte să împlinească vârstă de 1 an. 1.680 copii au pierdut lupta cu viaţă în anul 2013 (8,5 la mie). Un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 5 ore. 33% din aceste decese ar putea fi prevenite prin programe speciale, dedicate mamelor şi copiilor, dar şi prin dotarea maternităţilor şi a secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale.

În România, 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de atenţie specială încă din prima ora de viaţă, de cadre medicale specializate şi echipamente medicale performanţe.

Proiectul „Grijă pentru Copii”, iniţiat de Salvaţi Copiii, cu sprijinul Dorna, are că obiective dotarea maternităţilor şi secţiilor de neonatologie cu echipamente performanţe necesare supravieţuirii bebeluşilor născuţi prematuri şi creşterea gradului de conştientizare asupra fenomenului de prematuritate la nivelul publicului larg.

Anul trecut, în cele 31 de maternităţi noi dotate, datorită proiecului „Grijă pentru Copii”, au avut loc 40.000 de naşteri, dintre care peste 5.000 înainte de termen. 3.752 dintre bebeluşii prematuri au fost ajutaţi să trăiască cu ajutorul echipamentelor donate.