EXEMPLU: „Tabăra de vară CONIL pentru copiii insulino – dependenţi” – Premiul I la Secţiunea Servicii de Asistenţă socială în cadrul Galei Societăţii Civile din România 2015.

Prin oferirea unui cadru special de educaţie, informare şi de deconectare în mijlocul naturii, asociaţia CENTRUL DE PERFORMANŢă BEFORE&AFTER SCHOOL CONIL şi-a propus să crească speranţa de viaţă şi calitatea vieţii copiilor şi tinerilor cu diabet. Diabetul insulino – dependent este considerat „boală care fură copilăria“, iar statisticile arată că diagnosticul de diabet pus copiilor s-a înmulţit de cinci ori în ultimele decenii. Pentru copiii dependenţi de insulină, copilăria înseamnă, în loc de joacă şi distracţii obişnuite, injecţii de mai multe ori pe zi, medicamente, mese regulate fără anumite alimente, în special dulciuri şi, implicit, o anume izolare socială. Taberele CONIL oferă cadrul pentru implicarea participanţilor în activităţi distractive şi educative pe teme de nutriţie (“Cum să mâncăm sănătos”), pentru însuşirea unor deprinderi fundamentale pentru viaţă socială a copiilor insulino – dependenţi. De asemenea, oferă consilierea psihologică a familiilor de provenienţă prin organizarea unor grupuri de suport, informarea părinţilor cu privire la cele mai noi metode de investigare şi tratament, socializarea în grupuri mixte şi lucrul în echipa copii-părinţi, evaluarea glicemiei şi dozarea corectă a unităţilor de insulină injectată.