EXEMPLU: Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit burse de studiu pentru 32 de tineri artişti care provin din familii modeste. Fundaţia a organizat întâlniri de mentorat, o tabăra de creaţie şi trei masterclass-uri – de orchestra, de pian şi de voce. Fiecare tânăr artist a primit o bursă în valoare de 2.000 de euro.

Tinere Talente 2014 este un proiect dezvoltat în sprijinul artiştilor români din întreagă ţară. Au fost sprijiniţi 111 tineri artişti în cadrul burselor Tinere Talente, al masterclass-uri-lor şi al Orchestrei Fundaţiei Principesa Margareta a României. Bursele Tinere Talente au fost oferite pentru 32 de tineri, 16 muzicieni şi 16 artişti plastici, elevi şi studenţi la licee şi universităţi cu profil artistic, cu vârste între 14 şi 24 de ani, din întreagă ţară. Selecţia a fost realizată pe baza criteriului social şi de către un juriu de specialitate.

Experienţă a dovedit că aceşti tineri au nevoie, pe lângă suportul financiar, şi de îndrumare şi promovare, iar interacţiunea cu personalităţi de cultură poate influenţă viitoarea lor carieră. Aşadar, fundaţia a organizat pentru bursierii Tinere Talente întâlniri de mentorat pentru a beneficia, în mod gratuit, de experienţă artiştilor consacraţi. În plus, trei bursieri canto şi orchestra au urcat pe scenă Ateneului Român la Concertul Regal din 25 octombrie 2014 televizat şi transmis la radio.