EXEMPLU: Fundația VIER PFOTEN este o organizație pentru protecția animalelor cu sediul central la Viena, cu birouri în Austria, România, Bulgaria, Germania, Ungaria, Olanda, Belgia, Africa de Sud, Elveția, Marea Britanie și SUA. Anul acesta, VIER PFOTEN sărbătorește 27 de ani de la fondare și 15 ani de prezență în România.

Proiectul „Copiii învaţă să protejeze animalele”

Prin neglijenţă familiei şi a societăţii, copiii sunt martorii suferinţei animalelor: animale fără stăpân de pe străzile oraşului, animale care sunt sacrificate, animale de companie chinuite, animale sălbatice folosite drept „fotomodele”, animale din grădinile zoologice, vânătoarea, animalele de circ. Violenţele asupra animalelor prezentate în mass-media sunt imagini la care copiii sunt expuşi cu regularitate. Indiferenţă adulţilor faţă de problematica animalelor este, din păcate, un exemplu pentru copii.

Proiectul „Copiii învaţă să protejeze animalele” îşi propune să arate că, prin educaţie, în timp, această atitudine poate fi schimbată. Acest lucru se poate face doar prin respect faţă de viaţă şi nevoile animalelor, prin cunoaşterea, înţelegerea şi responsabilitatea faţă de fiinţele care nu se pot exprimă prin cuvinte şi care nu îşi pot apară drepturile.

Copiii trebuie să ştie că doar oamenii sunt cei care pot face ceva pentru a îmbunătăţi viaţă animalelor. Astfel, prin proiectul „Copiii învaţă să protejeze animalele” se doreşte să se arate că studiul protecţiei animalelor în şcoli este necesar, venind în sprijinul educaţiei copiilor prin sensibilizarea şi responsabilizarea lor faţă de animale – protecţia animalelor făcând parte din educaţia de baza.

Pornind de la aceste considerente, proiectul iniţiat de VIER PFOTEN are că scop implementarea studiului protecţiei animalelor la ciclul primar de învăţământ. Suportul de curs, caietul „Aproape de animale”, este oferit gratuit tuturor copiilor participanţi la proiect.

Până în prezent, peste 13000 de copii din judeţele Tulcea, Braşov, Cluj, Constanţa, Prahova, din Bucureşti s.a. au beneficiat de proiectul VIER PFOTEN, proiectul extinzându-se şi la nivel internaţional în Ungaria şi Lituania.

Sursa: http://www.vier-pfoten.ro/proiecte/copiii-invata-sa-protejeze-animalele/

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide