EXEMPLU: Marele Premiu în cadrul Galei Societăţii Civile din România 2015 a fost acordat proiectului “Policlinica Socială Baba Novac” al Fundaţiei Regina Maria, proiect dedicat asistenţei medicale integrate pentru persoanele fără venit şi fără asigurare medicală. De aproape 4 ani, persoanelor excluse social le este facilitat accesul la servicii medicale de calitate, gratuite, în mod necondiţionat. Proiectul contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii atât a beneficiarilor direcţi, cât şi a familiilor acestora. De asemenea, pentru 80% dintre beneficiari, sprijinul medical şi social oferit prin proiect reprezintă un suport de bază în perioada de tranziţie a pacientului către reintegrarea socială, facilitând acest proces. În cursul anului 2014, peste 1.500 de pacienţi au beneficiat de peste 5.000 de servicii medicale gratuite, cu susţinerea a peste 30 de cadre medicale voluntare şi a peste 50 de companii şi persoane fizice.În Bucureşti există peste 6.000 de persoane fără adăpost, iar peste 200.000 de persoane nu beneficiază de asigurările de sănătate.