EXEMPLU: „Centrul Steluțelor” – Premiul I la Secțiunea Proiecte și campanii de Voluntariat în cadrul Galei Societăţii Civile din România 2015.

În luna iunie 2014, Asociaţia M.A.M.E. a înfiinţat Centrul Steluțelor, un centru de consiliere, suport şi recuperare medicală pentru copiii diagnosticaţi cu cancer şi alte boli grave şi părinţii acestora. 124 de copii şi 100 de părinţi au beneficiat de serviciile centrului. În România, accesul copiilor diagnosticaţi cu boli grave la diverse terapii complementare de suport şi recuperare medicală este nesatisfăcător deoarece nu există programe naţionale sau centre specializate pentru perioadele dintre spitalizări sau de recuperare după boală. Pentru a veni în sprijinul acestor copii, în luna iunie 2014, Asociaţia M.A.M.E. a înfiinţat Centrul Steluțelor, un centru de consiliere, suport şi recuperare medicală. Printre activităţile desfăşurate de Centrul Steluțelor se numără informarea şi îndrumare, consiliere psihologică individuală şi de grup, consiliere juridică privind drepturile pacientului, consiliere nutritională privind dietă specifică bolii, logopedie şi ludoterapie, kinetoterapie prin exerciţii de recuperare medicală, ateliere de terapie emoţională, workshop-uri de informare pentru părinţi, activităţi educative şi de socializare sau susţinere financiară pentru plata unor investigaţii medicale sau tratamente nedecontate de CNAS. Atât echipa de proiect, cât şi specialiştii din cadrul Centrului Stelutelor au lucrat voluntar pentru a oferi sprijin copiilor diagnosticaţi cu boli grave şi celor care provin din medii defavorizate.